Ei voi olla...


Tänään oli sitten kauan odotettu asukasilta Malmitalolla koskien Longinojan kunnostuksia. Tilaisuus oli hieno ja sali oli melkein täynnä.

Hieno hetki oli kun Neljä matkaa Vantaanjoella dokumentista leikatuista pätkistä tuli vaihe jossa valkokankaalle ilmestyi merestä nousseiden taimenten kutupuuhat. Ensimmäisen ison kalan tullessa kankaalle kuului katsomosta "ei voi olla totta". Aiheutti hieman hilpeyttä allekirjoittaneessa. Tottahan se on, sitä ei monikaan usko jollei sitä jostain nää tai joku kerro siitä.

Videon jälkeen Sykestä Jormolan Jukka esitteli hulevesien käsittely menetelmiä jenkkilästä ja myös parilta kotimaiselta kohteelta. Jukan esityksen jälkeen yleisö esitti kysymyksiä koskien Longinojaa, välillä loikaten Vantaanjokeen.

Esitysvuorossa seuraavaksi oli Sykestä Auri Sarvilinna. Auri esitteli Puro 2 projektin pääpiirteet. Aulaskarin Harri kertoi mahdollisista kunnostus menetelmistä joita voisi käyttää. Puhetta oli kosteikoista, kalataloudellisista kunnostuksista ja eroosion estävistä toimenpiteistä.

Lopuksi tehtiin ryhmätyö jossa porukka jaettiin kolmeen ryhmään. Ryhmissä keskusteltiin oman alueen ongelmista, parannettavista paikoista ja tarpeista.

Tilaisuudesta jäi todella positiivinen fiilis ja uskon että tästä eteenpäin projekti saa uutta tuulta siipien alle.

Mukavaa oli tavata vanhoja peruskoulun opettajia ja samalla nähdä kuinka uutta nuorta talkoolaista alkaa löytymään joukoista. Samaiset juniorit tuli Juho Laitalan kanssa nähtyä syksyn pimeitä tunteina kuduntarkkailun yhteydessä. Selitettiin vastaanottimet avoinna oleville pojille mitä teemme ja miksi. Taisi kiinnostaa sen verran että talkoolaisia on lisää tulossa talkoisiin.

Lähetä kommentti

1 Kommentit

Anonyymi sanoi…
Keep up the good work! Mahtavaa!