Sprintti Kalamaraton - Rentoa yhdessä oloa ja leppoisaa kilpailua

Olivia fiiliksissä, pärjäsi todella hienosti ottaen huomioon tytön iän.
Suuren ohi ajavan veneen aallot piiskaavat Honkaluodon kiviä, juuri näillä kivillä taiteilen märillä lenkkareilla. Tiedän, tunnen ja haluan saada minua jo kolme kertaa jallittaneen kalan ylös, pois näiden liukkauden kivien alta. "TIMI! onks sulla kunnon lirkkiä", ja hetkeä myöhemmin käsissäni on morrivapa varustettuna pienellä morrilla ja kärpäsentoukalla.

Systemaattisesti käyn aallokosta välittämättä lävitse kivien koloja, vieressä Robert seuraa silmä tarkkana kuinka filmikärki tekee pientä liikettä aallokon liikuttaessa siimaa. Nyt tuli syvempi nyökkäys, toinen ja kiinni. "Sain sen kivisimpun!", huusin Timille.

Kyseinen kivisimppu oli kilpailussa minun kahdeksas kalalaji, olin siirtynyt kilpailun johtoon. Jännitettävää riitti, minulta puuttui kiiski ja niin taisi puuttua kaikilta muiltakin. Timi, joka oli tunnistuttanut 7 lajia minuutin nopeammin kuin minä sai viimeisillä hetkillä kilpailun ainoaksi jääneen kiisken. Tuo kiiski ja se yhden minuutin aikaero välillämme eroitti minut kultaisesta mitallista. Onnea huoltajalle, nykyiselle "The kiiskimestarille" voitosta!

Kilpailusta voisi kertoa vaikka kuinka monta tarinaa, tärkeintä oli kuitenkin huomata kuinka moni perhe oli lähtenyt mukaan viettämään mukavaa elokuista sunnuntaipäivää. Sprintti -Kalamaratonia onkin markkinoitu lähinnä mahdollisuudeksi tulla kalastamaan perheen kesken ja viettämään leppoisia hetkiä kavereiden kanssa. Itsekin otin työkaverini pojan Robertin mukaan oppimaan kalastuksen saloja.

Kilpailussa pärjätäkseen ei tarvitse osata mitään erikoisia kalastustekniikoita, kisassa pärjäämiseen riittää perusonki missä on tarpeeksi pieni koukku. Peruslajien lisäksi ainoa missä lajikalastustaidoista oli hyötyä oli juuri tuo kivien välistä noussut kivisimppu.

2013 Sprintti-Kalamaratonin tulokset kokonaisuudessaan!

Lähetä kommentti

0 Kommentit